Білий дім: Трамп вважає Росію агресором

Білий дім: Трамп вважає Росію агресором
Речник Білого дому Шон Спайсер

Спайсер запевнив, що росіяни не вийдуть зі Східної України, США продовжать зберігати санкції проти Росії

В адміністрації США на чолі з президентом Дональдом Трампом вважають, що Москва виступає в ролі агресора на сході України, та очікують, що Росія припинить окупацію й виведе свої війська звідти.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер.

«Я думаю, ми заявили дуже чітко про це – так», – відповів офіційний представник глави Білого дому на запитання, чи хотів би президент Трамп, щоб Росія забралася зі Східної України, і чи вважає він Москву агресором у цьому конфлікті?

Спайсер підкреслив, що «очевидно, це є однією з причин санкцій (проти РФ), оскільки поки вони (росіяни) не вийдуть зі Східної України, ми продовжимо зберігати санкції проти Росії».

Речник Білого дому також підтвердив, що про це йшлося під час зустрічі президентів України і США у вівторок.

Водночас, Спайсер відмовився коментувати законопроект, прийнятий минулого тижня в Сенаті США щодо закріплення й розширення санкцій проти Росії. Документ чекає затвердження в нижній палаті американського Конгресу.

«Я думаю, треба почекати й подивитись, як все відбуватиметься в Палаті представників», – зауважив Спайсер, підкресливши, що багато питань потрібно ще опрацювати.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко у Вашингтоні провів зустріч із міністром енергетики США Ріком Перрі. Після цього відбулися переговори в Білому домі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко прибув з робочим візитом до США. 

Порошенко зустрівся з українською діаспорою біля Меморіалу Голодомору у Вашингтоні. Зустріч мала більш неформальний характер, попри те, що там були присутні високопоставлені гості та духовенство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: