У червні Україна та Польща вирішуватимуть питання пам’ятників

У червні Україна та Польща вирішуватимуть питання пам’ятників
Зруйнований пам'ятник воїнам УПА на кладовищі с. Грушовичі поблизу Перемишля

На початку червня відбудеться зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам'ятників

У червні цього року відбудеться зустріч компетентних органів України та Польщі для вирішення питання українських та польських пам'ятників. Про це повідомив у Facebook директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович за підсумками вчорашньої розмови зі своїм польським колегою.

«Про вчорашню розмову з головою польського Інституту національної пам'яті Ярославом Шареком. Найважливіше: домовилися на початку червня провести зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам'ятників», – написав він.

В’ятрович зазначив, що цим мають займатися спеціально уповноважені державні органи, а не громадські активісти чи місцева влада.

Як повідомляв «Главком», протягом трьох років у Польщі було зруйновано або осквернено 15 українських пам’ятників. В Інституті національної пам’яті створили карту руйнувань як українських пам’ятників у Польщі, так і польських – в Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: