У ГПУ запевняють, що підшивають у справу всі виступи Януковича

У ГПУ запевняють, що підшивають у справу всі виступи Януковича
Начальник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк

Генпрокуратура аналізує кожен виступ екс-президента під час Майдану та після втечі до РФ

Всі виступи колишнього президента України Віктора Януковича під час Майдану і після долучаються до кримінального провадження проти нього та аналізуються прокурорами.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив начальник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Усі виступи і під час подій на Майдані, і після того долучаються до матеріалів виробництва та аналізуються стосовно підозрюваного», - зазначив він.

При цьому Горбатюк підкреслив, що відеодопит Януковича, який запланований на 28 листопада, буде цікавий прокуратурі, якщо він відбудеться повноцінно.

«Якщо він відбудеться (допит - ред.), і буде повноцінним, і буде можливість задати питання прокурорам йому (Януковичу - ред.), то, звичайно, будь-які відповіді будуть корисними з тим, щоб їх перевіряти в ході розслідування», - сказав він.

За словами Горбатюка, першими будуть ставити запитання Януковичу представники захисту екс- «беркутівців», оскільки екс-президента будуть допитувати від їхнього імені.

Нагадаємо, 25 листопада в Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції був запланований допит Віктора Януковича в справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут». Після початку засідання в суді оголосили 20-хвилинну перерву, оскільки підсудних не доставили до суду: кілька десятків людей блокували виїзд екс-«беркутівців» із Лук'янівського СІЗО.

Пізніше суд після перерви прийняв рішення перенести допит Януковича на 28 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: