У Гройсмана склали список продуктів прожиткового мінімуму для українців (ДОКУМЕНТ)

У Гройсмана склали список продуктів прожиткового мінімуму для українців (ДОКУМЕНТ)

Урядовим рішенням збільшено обсяги споживання деяких продуктів харчування, переглянуто також набори предметів першої необхідності

Кабінет міністрів затвердив оновлені набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. Як повідомляє «БізнесЦензор», відповідну постанову уряду №780 від 11 жовтня опубліковано на офіційному урядовому порталі.

«Зазначені набори визначено з урахуванням змін у соціально-демографічних характеристиках домогосподарств України, фактичної структури споживання, встановлених за висновками заінтересованих центральних органів виконавчої влади та соціальних партнерів», - наголошується в коментарі до документа.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Урядовим рішенням збільшено обсяги споживання деяких продуктів харчування (крупи, м'ясо, фрукти), збільшено кількість окремих товарних позицій у наборах непродовольчих товарів (одяг, взуття) і скорочено терміни їх використання. Переглянуто також набори предметів першої необхідності, ліків, житлово-комунальних послуг і послуг зв'язку.

Зокрема, норми споживання продуктів харчування майже не змінилися. Водночас збільшено мінімально необхідну кількість окремих видів одягу та знижено нормативний термін їхнього використання, зокрема сорочок, білизни і шкарпеток, введено норму використання лез для гоління. Крім того, для жінок у мінімальну норму одягу включено штани і костюм.

Також збільшено норму мінімальної кількості ковдр, походів до перукарні. Однак зменшено норму споживання комунальних послуг та енергоносіїв.

Відповідно до ст. 4 закону України «Про прожитковий мінімум» сформовані набори харчування, непродовольчих товарів і послуг пройшли науково-громадську експертизу за участю Мінсоцполітики, Мінфіну, МОЗ, Мінекономрозвитку і спільних представницьких органів профспілок і роботодавців.

Водночас визнаний таким, що втратив чинність, пункт 1 постанови Кабміну від 14 квітня 2000 №656 «Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення». Також міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади доручено привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Як повідомлялося, Гройсман обіцяє мінімальну зарплату наступного року на рівні 3200 гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: