У ЄС прояснили свою позицію щодо антикорупційного суду в Україні

У ЄС прояснили свою позицію щодо антикорупційного суду в Україні
Юнкер вважає, що важливим є створення незалежного антикорупційного органу, а його назва - другорядна

Президент Юнкер був чітким: боротьба з корупцією має вирішальне значення

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступає за створення необхідних органів для боротьби з корупцією в Україні і не заперечував створення окремого Антикорупційного суду, підтримавши спеціальну антикорупційну палату в рамках наявної судової системи. Про це у коментарі УНІАН повідомив керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчинскас.

Зокрема, він висловив позицію Євросоюзу щодо роз'яснення позиції Юнкера щодо необов'язковості створення окремого антикорупційного суду в Україні.

«Президент Юнкер був чітким: боротьба з корупцією має вирішальне значення і потребує подальшого прискорення та інтенсифікації. Важливо те, щоб був створений незалежний, ефективний судовий орган з необхідними повноваженнями та ресурсами для боротьби з корупцією», - заявив речник ЄС.

«Як цей судовий орган називатиметься та яким чином буде створений, це питання другорядне. Важливим є те, щоби цей орган був незалежним, дієвим, з належними ресурсами та повноваженнями», - додав він.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан Клод Юнкер заявив, що Європейський союз виступає за створення в Україні антикорупційної палати.

«Ми погоджуємося на створення спеціальної антикорупційної палати у рамках суду. Ми навіть не наполягаємо на створенні антикорупційного суду, а саме палати, яка буде присвячена боротьбі з корупцією», - сказав Юнкер у Києві.

Натомість проти створення антикорупційної палати виступили міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International Україна та Національне антикорупційне бюро України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: