У Кремлі прокоментували військовий кредит США для України

У Кремлі прокоментували військовий кредит США для України

Прес-секретар Путіна заявив, що «в Кремлі засуджують можливі поставки Києву летального зброї»

Виділення США кредиту для України лежить в площині двосторонніх відносин двох країн, проте можливі поставки летального зброї Києву як і раніше у Путіна засуджують.

«Це питання двосторонніх україно-американських відносин в частині надання кредиту, - заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. - Порошенко також говорив про летальні озброєння. Подібне рішення, звичайно ж, не сприятиме врегулюванню конфлікту на сході України».

За його словами, це також «не посприяло б деескалації напруженості на південному сході України».

Про сам кредит від США Пєсков зазначив: «Це заява Порошенка, будь-яких заяв американської сторони ми не чули з цього приводу».

19 вересня стало відомо, що Сенат США схвалив бюджет країни, що передбачає виділення $500 млн на оборону України та надання летальних озброєнь оборонного характеру.

Згодом «РИА Новости» з посиланням на першого заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимира Джабарова повідомили, що «український президент Петро Порошенко збирається застосовувати зброю проти власного народу на сході країни та проти Росії». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: