У МЗС розповіли про негатив від введення візового режиму з Росією

У МЗС розповіли про негатив від введення візового режиму з Росією

Речниця МЗС України Мар'яна Беца

МЗС підтримує введення візового режиму з РФ, проте нагадує про чинники, які можуть ускладнити життя українцям

Міністерство закордонних справ України підтримує введення візового режиму з Росією, але пропонує звернути увагу на ряд чинників, які можуть ускладнити життя громадянам України.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» сказала спікер МЗС Мар'яна Беца.

«Наша позиція досить послідовна - підтримуємо введення віз з Росією. Ми розуміємо, що це країна агресор, і для нас головне питання - це контроль на кордоні», - сказала вона.

Разом з тим, Беца закликала звернути увагу на кілька факторів. По-перше, за її словами, необхідно врахувати, як введення візового режиму позначиться на правах та інтересах 3-4 мільйонів українців, які перебувають на території РФ.

По-друге, це питання Криму. «Якщо Росія вводить дзеркальні заходи, як буде відбуватися в'їзд і виїзд на територію окупованого Криму? Ми не можемо в'їжджати за візами на свою власну територію», - сказала речниця МЗС.

Третє питання - питання неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. В цілому, за словами Беци, якщо Верховною Радою буде прийнято політичне рішення, МЗС буде готовий технічно і технологічно його реалізувати.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Андрій Парубій припустив, що найближчим часом до Верховної Ради внесуть проект звернення до Кабміну з вимогою ввести візовий режим з Росією.

Як повідомлялося, 1 червня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступив за «якнайшвидше» запровадження візового режиму з Росією. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: