У НАЗК «потішили»: результати е-декларування ми помітимо за два-три роки

У НАЗК «потішили»: результати е-декларування ми помітимо за два-три роки

Член НАЗК Руслан Радецький

Фото: УНІАН

Радецький зазначив, що перш ніж проводити аналіз за деклараціями, потрібно зібрати інформацію, яка може бути узагальнена з часом

Член НАЗК Руслан Радецький в інтерв’ю «Главкому» заявив, що результати роботи Нацкомісії можна буде побачити лише за  два-три роки.

«Це досить серйозний орган і результати його роботи стануть помітні не сьогодні-завтра, а, швидше за все, післязавтра. Буде накопичуватися історія суб’єкта декларування, який буде подавати декларації щороку, – тож результати побачимо за два-три роки. Тоді вже можна буде проводити аналіз і моніторинг способу життя цього декларанта», - зазначив  член НАЗК. 

Радецький  додав, що в цьому й полягав задум створення цього органа та електронного декларування – перш ніж проводити аналіз, потрібно зібрати інформацію, яка може бути узагальнена з часом. 

«Наприклад, норма про незаконне збагачення з’явилась 2015 року, а до цього моменту не можна когось підозрювати в незаконному отриманні коштів. Результат згодом буде позитивний і, можливо, взагалі дасть поштовх якісному підбору державних службовців та народних обранців», - запевнив Радецький. 

Нагадаємо, Радецький також спростовує слова свого керівника про те, що він завалив роботу.

До слова, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький також вважає, що негативний імідж НАЗК формують громадські активісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: