У олігарха Пінчука пояснили, навіщо заплатили $150 тис Трампу

У олігарха Пінчука пояснили, навіщо заплатили $150 тис Трампу
Віктор Пінчук

У Пінчука пояснили пожертву до Фонду Трампа

У Фонді українського бізнесмена Віктора Пінчука підтвердили, що переказали Фонду Трампа гроші за відеовиступ майбутнього президента США на конференції Ялтинської європейської стратегії 2015 року в Києві. Трамп виступав на тій конференції за допомогою відеозв'язку 20 хвилин.

Про це повідомляє «BBC-Україна».

У Фонді Пінчука пояснили, що звернулися до Трампа у межах роботи щодо встановлення міцних зв'язків між Заходом та Україною.

«Пожертвування були зроблені, аби підтримати роботу Фонду і конференції Ялтинської європейської стратегії. Єдина причина, через яку Фонд Віктора Пінчука звернувся до пана Трампа, а також до інших світових лідерів, полягала у сприянні зміцненню та стабільності зв'язків між Україною і Заходом», – пояснили у Фонді Пінчука.

Нагадаємо, спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер почав розслідування щодо платежу на 150 тисяч доларів, який у вересні 2015 року Фонд Пінчука перерахував Фонду Трампа.

Пінчук є зятем екс-президента України Леоніда Кучми, який був широко розкритикований через корупцію, кумівство та вбивства журналістів, уточнюється в публікації. Сам же Пінчук був замішаний у незаконному демпінгуванні на ринку сталі США та штучному занижуванні цін на продукцію. Крім того, він з 2006 року робив багатомільйонні внески до Фонду Клінтонів.

Як пише видання, поява цієї інформації засвідчила, що Мюллер відстежує всі можливі надходження грошей у Фонд Трампа, не тільки з Росії. Хоча залишається неясним, які ще платежі перебувають у полі його зору.

За словами кількох джерел, Мюллер також запитав у Trump Organization документи, електронні листи та інші повідомлення про кількох росіян, у тому числі про тих, чиї імена не були раніше пов'язані публічно з Трампом.

Нагадаємо, 3 квітня спрові про втручання РФ у вибори в США було винесено перший вирок.

Як відомо, 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

1 березня повідомлялося, що колишній очільник виборчого штабу Трампа, політтехнолог Пол Манафорт відмовився визнавати себе винним у справі про втручання Росії у вибори США в 2016 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: