У Порошенка заявляють, що РФ намагається заплутати слідство щодо катастрофи МН17

У Порошенка заявляють, що РФ намагається заплутати слідство щодо катастрофи МН17

Фріз не бачить невідповідностей чи сумнівів у доказовій базі, що підтверджує вину РФ у збитті цивільного літака та загибелі 298 пасажирів

Оприлюднене розслідування катастрофи МН 17 підтверджує вину Росії у збитті малазійського літака та загибелі 298 пасажирів. Про це народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз заявила в себе на сторінці в Facebook.
«Доповідь групи розслідування загибелі рейсу МН-17 лише підтвердила заяви та докази, що були оприлюднені Службою безпеки України ще у 2014 році. Надважливим висновком групи є ідентифікація самої ракети, як моделі 9M83, що є відносно новітньою російською розробкою та ніколи офіційно не завозилася в Україну та не перебувала на озброєнні Збройних Сил України. На відміну від речника президента РФ, на сьогоднішній день, я не бачу жодних сумнівів, невідповідностей чи сумнівів у доказовій базі, що підтверджує вину Російської Федерації у збитті цивільного літака та загибелі 298 пасажирів», – сказала Фріз.

Вона підкреслила, що відрядження ЗРК «БУК 3М» з екіпажем або без нього (що неможливо, з огляду на відсутність необхідних спеціалістів у так званому «ДНР» на той час) в зону бойових дій в Україну було не можливо без санкції вищого військово-політичного керівництва РФ.
«Це фактично ставить крапку у питанні відповідальних осіб за цю трагедію. Російська Федерація вже тричі змінювала версії загибелі рейсу МН-17, час від часу спростовуючи свої ж попередні версії. Зважаючи на це, заяви Росії з цього приводу можуть розцінюватися лише як спроба заплутати або затягнути слідство. Переконана, що це може бути підставою для посилення санкційного тиску щодо Кремля з боку Європи», – підкреслила депутат.

Нагадаємо, 28 вересня були оприлюднені попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Міжнародна Спільна слідча група (JIT), яка розслідує збиття літака, дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайський поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як йдеться в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: