У посольстві РФ у Києві почалося голосування на виборах до Держдуми

У посольстві РФ у Києві почалося голосування на виборах до Держдуми
Фото з відкритих джерел

Правопорядок біля дипустанови охороняють поліція і Нацгвардія

У посольстві Росії в Києві відкрилася виборча дільниця з виборів у Державну думу РФ, повідомляє «112 Україна».

Відзначається, що вже встигли проголосувати кілька людей.

«Єдина у Києві дільниця відкрилася вчасно, вже встигли проголосувати кілька людей. Правопорядок забезпечують кілька десятків правоохоронців, це нацгвардійці і поліцейські. Ті, хто вже встиг проголосувати, кажуть, що всередині є кілька спостерігачів, але ідентифікувати, хто саме і з якою організації поки неможливо», - розповіла кореспондент телеканалу.

Неподалік від посольства стоїть автомобіль ОБСЄ. Також повідомляється, що на територію посольства не пропускають з телефонами або іншою технікою.

«Пропускають тих, хто хоче проголосувати, тільки з російським паспортом. Їх не пропускають з телефоном або будь-якою іншою технікою. Зараз ситуація спокійна, люди, які прийшли проголосувати, кажуть, що не хочуть, щоб світ визнавав ці вибори легітимними», - уточнює кореспондент.

Нагадаємо, сьогодні в Росії почалися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Перші виборчі дільниці відкрилися на Камчатці і Чукотці о восьмій ранку за місцевим часом (23:00 за Києвом).

О 21:00 за місцевим часом (21:00 по Києву) завершиться голосування в найзахіднішому регіоні Росії - Калінінградській області, після чого ЦВК почне оголошувати результати голосування.

Парламентарії обираються за змішаною системою: 225 депутатів - за списками політичних партій, 225 - за одномандатними округами. Для проходу в думу партіям доведеться набрати більше п'яти відсотків голосів.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав «свідомою провокацією» намір Росії організувати вибори до Держдуми РФ в окупованому Криму і диппредставництвах РФ в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: