У Представництві ЄС в Україні заявили, що готові надати підтримку в захисті лісів

У Представництві ЄС в Україні заявили, що готові надати підтримку в захисті лісів

Заборона України на експорт лісу-кругляка не запобігає незаконній вирубці, зазначили у представництві ЄС в Україні

У Представництві ЄС в Україні заявили, що готові надати підтримку в захисті лісів, що введена заборона на експорт лісу-кругляка, «зроблена на користь ряду зацікавлених груп» і не запобігає незаконну лісозаготівлю та контрабанду деревини.

«Представництво ЄС хотіло б запевнити українців, що ми поділяємо ваше бажання захистити природне довкілля України ... Політика ЄС і європейська інтеграція жодним чином не ведуть до вирубки лісів, навпаки, вони допомагають їй протидіяти. Якщо Україна захоче інтенсивніше захищати свої ліси -—зокрема, унікальну біосферу Карпатських гір, в цих зусиллях ЄС підтримає її», — йдеться в заяві представництва ЄС.

У представництві також називають повністю легітимним і прийнятним «заборону на будь-яку лісозаготівлю, обмеження на неї, або навіть обмеження доступу на деякі захисні зони за обґрунтованими і доведеними екологічних причин за умови, якщо такі заборони або інші обмеження застосовуються до всіх суб'єктів, на рівних умовах» .

При цьому в заяві наголошується, що, «незважаючи на заборону на експорт лісу-кругляка, в Україні триває незаконна лісозаготівля та контрабанда деревини».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: