У Путіна відмовилися відпускати Сенцова

У Путіна відмовилися відпускати Сенцова
Олег Сенцов

Міністерство юстиції Росії відмовило Україні у видачі Сенцова

Україна домагалася передачі політв’язна Кремля Олега Сенцова згідно з Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року. Міністерство юстиції Російської Федерації відмовило Україні в передачі Сенцова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

«Враховуючи положення частини 1 статті 6 Федерального закону від 31.05.2002 № 62-Ф3 «Про громадянство Російської Федерації», згідно з яким російській громадянин, що має також інше громадянство, розглядається РФ тільки як громадянин Росії (за винятком випадків, передбачених міжнародним договором РФ або федеральним законом), відсутність між РФ і Україною міжнародного договору, що регулює питання подвійного громадянства, а також у зв'язку з тим, що Сенцов О.Г. є російським громадянином, передача Україні даного засудженого у відповідності з Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року не можлива», - йдеться в повідомленні російського Мін'юсту.

Нагадаємо, українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко були засуджені російським судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Обидва українці свою провину заперечили. Правозахисний рух «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: