У Раді хочуть продовжити мораторій на продаж землі на 3–5 років

У Раді хочуть продовжити мораторій на продаж землі на 3–5 років

Парламентський комітет з питань агрополітики та земельних відносин готує відповідний законопроект

Комітет Верховної Ради з питань агрополітики та земельних відносин пропонує продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення на кілька років для оптимального запуску ринку землі.

«Зараз ми готуємо проект закону, в якому зазначаємо, що мораторій буде на якийсь період подовжено, це три-п'ять років, але ми маємо прописати кроки, як ми працюватимемо за цей час», – сказав заступник голови комітету Олександр Бакуменко під час засідання комітету у вівторок.

За його словами, протягом цих років Україна має напрацювати свою законодавчу базу для повноцінного запуску ринку землі в Україні.

«Думаю, що ми протягом найближчих двох-трьох тижнів напрацюємо спільно цей законопроект та винесемо його до парламенту», – зазначив він.

Водночас міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий також підтвердив, що, найімовірніше, мораторій на продаж землі буде подовжено, як альтернативу він пропонує запустити продаж прав оренди на землю.

«Усі пайовики чекають на цю реформу. Можливо, комусь вигідно, щоб система не змінювалася, але треба робити якісь кроки у напрямі вдосконалення земельних відносин», – зазначив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: