У Раді приступають до подань ГПУ про зняття недоторканності з шістьох нардепів

У Раді приступають до подань ГПУ про зняття недоторканності з шістьох нардепів
Олесь Довгий, на його є подання ГПУ про зняття депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності

Парубій розраховує, що Регламентний комітет за тиждень розгляне всі подання ГПУ про зняття недоторканності з шістьох нардепів

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив сподівання, що Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту цього тижня розгляне усі подання Генеральної прокуратури щодо зняття недоторканності з народних депутатів. Про це він сказав на брифінгу у понеділок.

«Регламентний комітет вже цього тижня розпочинає розгляд по кожному з тих подань (ГПУ щодо зняття недоторканності з депутатів. - Ред.)... Розраховую на те, що у встановлений термін, тобто до наступного тижня, всі подання генпрокурора будуть розглянуті Регламентним комітетом», - сказав спікер.

Він додав, що як голова Верховної Ради домагатиметься дотримання процедури щодо кожного подання ГПУ: «Кожне подання має розглядатись в залі як окреме питання і, відповідно, окреме голосування».

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Зазначимо, що в неділю, 2 липня, генпрокурор також розповів, що ГПУ проводить розслідування щодо деяких міністрів.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: