У Сенаті США стурбовані застосуванням нової технології Apple

У Сенаті США стурбовані застосуванням нової технології Apple

У Сенаті хочуть зрозуміти, чи буде компанія отримувати доступ до пристрою і до даних технології Face ID

Новий iPhone X з функцією Face ID ще не потрапив в руки перших покупців, але багато хто вже стурбований питанням приватності, в тому числі і Сенат США. Про це повідомляє high-tech.fm.

Відзначається, що у Сенату США поки назріло два питання. Перший - чи буде Apple надавати правоохоронним органам скани осіб користувачів і чи не стане компанія сама збирати базу даних в корисливих цілях.

Сенатор США Аль Франкен відправив главі Apple Тіму Куку лист зі списком питань, які його турбують. Багато з питань політика вже були озвучені ЗМІ та експертами відразу після презентації нових продуктів. Тоді фахівці з кібербезпеки розкритикували Apple, яка заявила, що ймовірність помилки Face ID при розпізнаванні особи дорівнює одному шансу на мільйон. Франкен теж хоче зрозуміти, як саме розробники встановили цей показник і які кроки встановили для захисту від злому.

Як зазначає видання Recode, компанія навчала алгоритм на прикладі мільярда фотографій. Одне з перших питань Франкена - звідки Apple взяла ці фотографії. Сенатор побоюється, що компанія буде використовувати алгоритм в своїх цілях або продавати «відбитки осіб» іншим компаніям, в тому числі спецслужбам.

Під час презентації нових продуктів в Steve Jobs Theatre старший віце-президент з маркетингу Філ Шиллер пояснив, що всі біометричні дані на iPhone X будуть оброблятися процесором на самому пристрої і не будуть пересилатися в хмару. Однак сенатор хоче переконатися, що Apple не змінить цей порядок в подальшому і не буде з яких-небудь причин зберігати фотографії власника та інших людей, які опиняться «під прицілом» Face ID.

Франкен хоче зрозуміти, чи зможе компанія отримувати віддалений або прямий доступ до пристрою і отримувати з нього біометричні дані власника iPhone X. Сенатор також запитав, як Apple буде реагувати на запити поліції та інших правоохоронних органів, якщо вони вимагатимуть доступ до даних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: