У середу посли ЄС розглянуть розширення санкцій через турбіни Siemens в окупованому Криму

У середу посли ЄС розглянуть розширення санкцій через турбіни Siemens в окупованому Криму

Скандал довкола турбін Siemens в окупованому Криму набирає обертів: у ЄС можуть розширити санкційний список проти РФ

Посли країн ЄС 26 липня обговорять розширення санкційного списку проти Росії через скандал довкола турбін Siemens, які опинилися в окупованому Криму.

Про це написав у Twitter кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Йозвяк.

«Посли країн Євросоюзу обговорять, чи додавати чотирьох осіб до санкційного списку щодо Росії через скандал із турбінами в Криму», - йдеться у його повідомленні. 

Як відомо, ЄС заборонив компаніям вести справи з Кримом після анексії 2014 року. Компанія Siemens заявила, що має докази того, що всі чотири турбіни, які продані для проекту на півдні Росії, були незаконно перевезені в Крим.

Як повідомлялося, про те, що турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені в Крим турбіни - російського виробництва. Москва запевняє, що попри ситуацію з турбінами Siemens, ТЕС запустять у 2018-му

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку із незаконною доставкою його турбін в окупований Крим призупинить постачання енергообладнання російським компаніям.

Німеччина закликає Європейський союз додати ще чотирьох російських громадян і компаній до санкційного списку через турбіни Siemens, доставлені в анексований Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: