У Сирії знайдено тисячі документів з планами терактів ІДІЛ по всьому світу

У Сирії знайдено тисячі документів з планами терактів ІДІЛ по всьому світу
Бойовики ІДІЛ

Бойовики ІДІЛ готували теракти по всьому світу

У Сирії виявили понад 10 тис. документів з планами терактів бойовиків «Ісламської держави» в Європі та по всьому світу.

Про це заявив командувач військами Великої Британії в Сирії Руперт Джонс, передає Sky News. За словами Джонса, документи та велику кількість цифрових даних знайшли після зачистки від ІДІЛ міста Манбідж на півночі Сирії в серпні 2016 року.

«Якщо ми хочемо зберегти Великобританію в безпеці, нам треба боротися з ІДІЛ», – заявив Джонс. Він також зазначив, що ще більше таких документів коаліція може отримати після звільнення іракського Мосула.

«Є величезна кількість даних, документації, електронних матеріалів... які безпосередньо вказують на плани нападів на всі країни в світі. Я повністю впевнений в тому, що колосальну кількість розвідувальних документів буде отримано з Мосула», – додав Джонс.

Також повідомляється, що в знайдених документах є дані про цілі нападу ІДІЛ у країнах Європи, а одержана інформація дозволила затримати чотирьох осіб і запобігти теракту у Франції, який було заплановано на 1 грудня. Нагадаємо, раніше США заявили, що ІДІЛ та Аль-Каїда планують теракти в Європі на новорічні свята.

Нагадаємо, Ірак заявляє про ліквідацію одного з ватажків ІДІЛ родом з Чечні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: