У США назвали Росію унікальною серед країн із релігійною несвободою

У США назвали Росію унікальною серед країн із релігійною несвободою

РФ викликає особливе занепокоєння в питанні гарантування свободи віросповідання

Комісія США з міжнародної релігійної свободи рекомендувала визначити Росію «країною, що викликає особливе занепокоєння» в питанні гарантування свободи віросповідання. В оприлюдненій 26 квітня щорічній доповіді комісія вперше включила Росію до числа таких країн, поряд із 15 іншими державами.

Фахівці назвали Росію унікальною серед країн із релігійною несвободою, оскільки лише вона «розширила свою репресивну політику на територію сусідньої держави». Таким чином автори доповіді вказали на незаконну анексію Москвою Кримського півострова України.

У доповіді також вказано, що ухвалений у 2016 році закон «фактично криміналізує всі приватні релігійні промови, не санкціоновані державою». Комісія США з міжнародної релігійної свободи також згадує, що Верховний суд Російської Федерації на початку цього місяця ухвалив оголосити поза законом релігійну організацію «Свідки Єгови».

До списку «країн, що викликають особливе занепокоєння» аналітики, як і торік, рекомендують включити Пакистан. У 2016 році тодішній держсекретар Джон Керрі відкинув цю рекомендацію. Нині є 10 країн, яких США офіційно вважають злісними порушниками релігійної свободи. Це Бірма (вона ж Мьянма), Китай, Еритрея, Іран, Північна Корея, Саудівська Аравія, Судан, Таджикистан, Туркменистан і Узбекистан.

Як повідомлялось, Верховний суд РФ визнав «Свідків Єгови» екстремістською організацією і заборонив діяльність всіх 395 відділень, що діють на території країни. Представник «Свідків Єгови» заявив про готовність звернутися в апеляційну інстанцію і при необхідності дійти до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Рішення вступить в силу через 30 діб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: