У США з’явилось відео, як співробітники представництва РФ палять документи

У США з’явилось відео, як співробітники представництва РФ палять документи
Територія дипустанови
Фото: foreignpolicy.com

Відкритий вогонь спостерігався біля стіни торгового представництва РФ у США

Американське видання Foreign Policy повідомило про відкритий вогонь, що спостерігався у п’ятницю ввечері у Вашингтоні біля стіни торгового представництва РФ.

За його даними, за кущами можна розгледіти, як співробітники відомства кидають у вогонь папір.

Раніше схожий інцидент трапився у Сан-Франциско, коли на даху будівлі генерального консульства РФ був помічений дим. Незважаючи на тривожну ситуацію, співробітники установи не допустили пожежників на місце інциденту. Тоді на місце були направлений інспектор, що контролює рівень забруднення повітря - через високу температуру влада міста ввела обмеження спалювання пластикових і інших шкідливих матеріалів, а також на використання камінів і мангалів.

За даними пожежної служби Сан-Франциско, співробітники дипустанови «щось палять у своєму каміні».

У четвер повідомлялося, що влада Сполучених Штатів Америки вимагає закрити консульство Російської Федерації в Сан-Франциско.

Відзначається, що це відповідь на «необгрунтовані і шкідливі» вимоги Росії, які виконали США. Вашингтон готовий на «подальші заходи», але закликає відмовитися від дій у відповідь, додали в Держдепі США.

Згодом глава МЗС Росії Сергій Лавров в телефонній розмові з Держсекретарем США Рексом Тіллерсона заявив, що Москва відреагує на закриття російського консульства у Сан-Франциско.

Раніше американське посольство повідомило, що з 23 серпня призупинить процедуру видачі неімміграційних віз США по всій Росії. 1 вересня ця процедура відновиться, але тільки в Москві.

Як відомо, США збираються скоротити кількість російських консульств.

Біля посольства США в Москві вишикуються черги з охочих отримати американську візу.

Нагадаємо, 28 липня Росія оголосила про контрзаходи щодо Вашингтона у зв'язку з прийняттям у Конгресі США законопроекту про санкції проти РФ. З 1 вересня кількість співробітників, які працюють у дипломатичних представництвах США в Росії, має бути скорочено до 455 осіб. Американським дипломатам також заборонили користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

30 липня президент Росії Володимир Путін пообіцяв вислати з країни 755 співробітників американського посольства та консульств.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав законопроект про введення більш посилених санкцій проти Росії. Законопроект практично одноголосно підтримали обидві палати Конгресу.

Читайте також статтю «Главкома»: «Відсанкціонував» без задоволення. Як ЗМІ відреагували на рішення Трампа по Росії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: