У Трампа визначились, хто першим зі світових лідерів зустрінеться із новим президентом США

У Трампа визначились, хто першим зі світових лідерів зустрінеться із новим президентом США

Сіндзо Абе і Дональд Трамп  

Трамп планує зустрітися з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим іноземним лідером, який зустрінеться з обраним президентом США Дональдом Трампом після його перемоги на виборах.

Про це повідомляє Бі-бі-сі. Зустріч в Нью-Йорку пройде на тлі стурбованості з приводу майбутнього напрямку зовнішньої політики найбільшого союзника Токіо. Адже під час кампанії Трамп заявляв, що Японія і Південна Корея повинні докладати більше зусиль для утримання американських військ на азіатській землі.

Він також засудив велику торговельну угоду президента Обами з Японією та іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону. США і Японія були ключовими союзниками з моменту закінчення Другої світової війни, коли Штати допомогли Японії відновити свою економіку.

Абе зупиниться в Нью-Йорку на своєму шляху до саміту Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Перу. Але подробиці зустрічі в четвер ще не ясні.

«Там було багато плутанини», – сказав агентству Рейтер японський чиновник.

Також залишається неясним, хто ще може бути на зустрічі з Абе.

«Ми хочемо захистити наш союз зі Сполученими Штатами під час перехідного періоду», – прокоментував заплановану зустріч високопоставлений японський чиновник міністерства закордонних справ Тетсуйя Отсуру.

Бі-бі-сі зазначає, що Трамп після перемоги на виборах дещо пом'якшив свою риторику, але спостерігачі сумніваються, чи збережуться основи повоєнної політики США по відношенню до Азії. Переговори на високому рівні рідко проводяться в такому неформальному контексті і Токіо прагне звести до мінімуму невизначеність під час процесу передачі влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: