У Женеві стартують переговори зі врегулювання конфлікту в Сирії

У Женеві стартують переговори зі врегулювання конфлікту в Сирії
Зруйнована війною Сирія

Переговори проходитимуть на тлі встановленого 9 липня режиму припинення вогню на південному заході Сирії

Сьогодні, 10 липня, в Женеві розпочнеться наступний раунд переговорів задля пошуку шляхів політичного врегулювання багаторічного конфлікту в Сирії. За посередництва ООН делегація сирійського уряду та поміркованої сирійської опозиції, яку підтримує Захід, шукатимуть компромісів щодо політичного вирішення збройного протистояння.

Попередні раунди перемовин були непрямими - представники ООН спілкувалися почергово з урядовою делегацією та делегацією сирійської опозиції. Цього разу формат переговорів не зміниться. Під час проведених раніше раундів сторони так і не зуміли дійти згоди щодо ключових питань - створення нового коаліційного уряду, проведення вільних виборів та розробки нової конституції.

Нагадаємо, режим припинення вогню почав діяти на південному заході Сирії у неділю, 9 липня. Домовленості було досягнуто між Дональдом Трампом та Володимиром Путіним під час зустрічі на полях у рамках саміту Великої двадцятки в Гамбурзі.

Як повідомили спостерігачі розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, режим перемир'я в цілому дотримується. За даними правозахисників, отриманих з власної мережі інформаторів у Сирії, значних порушень досягнутої домовленості щодо умов припинення вогню не зафіксовано.

З початку збройного протистояння в 2011 році в Сирії загинули більше 400 тис. людей. Ще кілька мільйонів сирійців, рятуючись від війни, стали біженцями чи внутрішніми переселенцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: