Україна чекає від британського лорда пояснень щодо заяви про «російський» Крим

Україна чекає від британського лорда пояснень щодо заяви про «російський» Крим
Річард Белф 

Член Палати лордів британського парламенту від Консервативної партії Річард Белф заявив в інтерв'ю газеті «Известия», що Росія виконала бажання жителів Криму, повернувши півострів собі

Посольство України у Великій Британії зв'язалося з офісом британського лорда Річарда Белфа для того, щоб він або підтвердив, або спростував свою заяву про статус окупованого Криму, розповсюджену російськими ЗМІ.

Про це йдеться в заяві Посольства України у Британії.

Повідомляється, що посольство взяло до відома заяву британського лорда Белфа, який стверджує, що Крим є «історичною частиною Росії», і що Москва «виконала волю кримчан, повернувши собі півострів».

«Посольство зв'язалося з офісом лорда Белфа, щоб дана заява була або підтверджена, або спростована як неправдива», - йдеться в заяві.

У посольстві також нагадали, що весь цивілізований світ, в тому числі всі провідні міжнародні організації, вже визнали той факт, що «Росія жорстоко і боягузливо анексувала Крим», де в даний час здійснює систематичні порушення прав людини.

Окрім того, посольство виразило вдячність уряду Сполученого Королівства за політичні та дипломатичні зусилля, спрямовані на протидію російській агресії.

Посольство України у Британії також нагадало про численні заяви прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей та міністра закордонних справ Бориса Джонсона про те, що Крим - це Україна і Росія повинна повернути його, а також про те, що санкції проти Росії повинні залишатися.

«Дипломатична служба України буде продовжувати всі свої зусилля, щоб дати відсіч неприємній кремлівській пропаганді, яка активно поширюється в західних суспільствах», - йдеться в заяві.

В письмовому коментарі українським журналістам після публікації даного інтерв’ю лорд підтвердив, що дійсно вважає Крим російським, а повідомлення російських ЗМІ не є фейком.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: