Україна і Польща домовилися розширити військову співпрацю

Україна і Польща домовилися розширити військову співпрацю

Турчинов і Солох висловилися за співпрацю між оборонними відомствами та спецслужбами України і Польщі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і керівник польського Бюро національної безпеки Павел Солох домовились про розширення співпраці між військовими відомствами і спецслужбами.

Про це йдеться на офіційному сайті РНБО.

Сторони обговорили ситуацію на сході України, спроби Росії зірвати мирний процес врегулювання конфлікту та загрозу європейській безпеці через агресивні дії Кремля.

«Керівники відомств висловилися за співпрацю між оборонними відомствами та спецслужбами України і Польщі, розширення військово-технічного співробітництва між країнами. Також було обговорено питання щодо співпраці з Польщею в рамках переходу Збройних Сил України на стандарти НАТО», – йдеться в повідомленні.

Солох повідомив, що в Польщі очікують на візит президента України Петра Порошенка на початку грудня цього року для обговорення в тому числі і питань оборони.

Він зазначив, що для країн Альянсу дуже важливий досвід України у веденні бойових дій.

«Ми постійно нагадуємо нашим партнерам у Європі, хто є агресором, а хто – постраждалою стороною. У процесі реалізації Мінських домовленостей ми постійно робимо наголос на цьому», – сказав Солох.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: