Україна оскаржує в СОТ російські транзитні обмеження

Україна оскаржує в СОТ російські транзитні обмеження
СОТ

У четвер у Женеві в рамках СОТ проведено консультації у цій справі

У четвер, 10 листопада, у Женеві (Швейцарська Конфедерація) у рамках Світової організації торгівлі проведено консультації у справі щодо оскарження Україною дискримінаційного та необґрунтованого характеру торговельних заходів Російської Федерації. Права та інтереси України були представлені делегацією Мінекономрозвитку, до складу якої входили представники ДФС, Мінінфраструктури та ПАТ «Укрзалізниця», під головуванням заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торгового представника України Наталії Микольської. Про це повідомляєпрес-служба МЕРТ.

Українською стороною було завчасно направлено перелік питань до РФ щодо численних обмежень транзитного руху, які на думку України не відповідають СОТ.

Як передбачено угодами СОТ, з метою досягнення взаємоприйнятного рішення українська сторона у підсумку звернулась із закликом до РФ стосовно усунення обмежувальних заходів щодо транзитного руху на першій стадії розгляду суперечки.

Консультації обов’язково є конфіденційними щоб не обмежувати права будь-якої країни-члена СОТ добровільно скасувати обмежувальні заходи на цій стадії врегулювання суперечки.

Україною також направлено вимогу про створення групи експертів в рамках справи «Російська Федерація – заходи щодо імпорту залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання» (WT/DS499), яку Україна ініціювала в листопаді 2015 року. Така вимога була направлена оскільки РФ не було відмінено обмеження, встановлені до продукції походженням з України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: