Україна отримала «пальчики» вже 15 тисяч росіян

Україна отримала «пальчики» вже 15 тисяч росіян
Український прикордонник
Фото: dpsu.gov.ua

Система біометричного контролю працює ефективно, запевняють прикордонники

Від початку 2018 року біометричний контроль при в'їзді до України пройшли понад 15 тис. громадян РФ. Про це в коментарі «112 Україна» повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Система біометричного контролю працює ефективно, на даний момент серйозних проблем не помічено. З початку року понад 22,5 тис. осіб пройшли біометричний контроль, це громадяни 70 країн. З цього числа майже 15,5 тис. осіб – громадяни Росії», – зазначив Слободян.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року розпочала роботу система фіксації біометричних даних для громадян 71 країни. Але ще 27 грудня Україна запустила тестовий режим біоконтролю на кордоні з Росією. Зазначимо, що біоконтроль на адміністративному кордоні з окупованих Росією Кримом не стосується громадян України, які проживають на півострові.

Так, нова система фіксації біометричних даних не тільки дозволяє контролювати термін перебування в країні, але і підключена до баз даних Інтерполу. На кордоні перевіряються паспорта, ID-карти, водійські посвідчення і навіть техпаспорти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: