Україна виплатила півмільярда доларів боргів

Україна виплатила півмільярда доларів боргів

Україна виплатила 505 млн доларів відсотків за реструктуризованими євробондами

Міністерство фінансів України від 1 вересня погасило четвертий купон за облігаціями зовнішньої державної позики (єврооблігаціями). Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в Мінфіні.

За його даними, загальна сума виплати становила близько $505,4 млн.

Як повідомлялося, ці єврооблігації було випущено в рамках проведеної Україною боргової операції з державним та гарантованим державою боргом, а також реструктуризації зовнішніх позик Києва, «Укравтодору» і держпідприємства «Конструкторське бюро «Південне ім.Янгеля» (Дніпро).

Процентну ставку за всіма зазначеними цінними паперами встановлено на рівні 7,75% річних. Процентний дохід нараховується і виплачується двічі на рік - 1 березня і 1 вересня, починаючи з 1 березня 2016 року. Термін погашення наступає 1 вересня відповідного року - з 2019 до 2027 року.

Загальна сума першого купонного платежу становила $ 473,313 млн, другого і третього - $505,429 млн.

Нагадаємо, російський газовий монополіст «Газпром» звернувся до Верховного суду України із заявою про перегляд рішення Вищого господарського суду, яким той відхилив касаційну скаргу компанії на рішення про стягнення з неї штрафу та пені, накладених Антимонопольним комітетом, в загальному обсязі 172 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: