Україна вперше приєднається до військових навчань Вишеградської четвірки

Україна вперше приєднається до військових навчань Вишеградської четвірки

Українські військовослужбовці на навчаннях

Петро Порошенко домовився про участь українських військових у навчаннях з міністром оборони Польщі

Підрозділи Збройних сил України вперше у своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн Вишеградської четвірки.

Відповідну домовленість досягнули президент України Петро Порошенко і міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко подякував Мацеревичу за особисту присутність на параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України та високо оцінив участь підрозділу польського війська у святкуванні, що стало «історичним днем для українсько-польської дружби».

Глава держави відзначив конструктивність та інтенсивність діалогу між оборонними відомствами обох держав, зокрема ефективну співпрацю у рамках українсько-польсько-литовської бригади «Литполукрбриг».

За словами Порошенка, це є практичним наповненням стратегічного характеру партнерства між країнами. Порошенко та Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною та Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України у спільних багатонаціональних тренуваннях.

«Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані, - підкреслив Мацеревич. - Польща була, є і буде разом з Україною, бо Ваша країна захищає Європу».

Глава польського оборонного відомства підтвердив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме зусилля з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

24 серпня міністр оборони США Джеймс Меттіс також заявив, що у США активно вивчають питання щодо надання Україні оборонного озброєння.

Як повідомлялося раніше, сенатор-республіканець Джон Маккейн в черговий раз закликав президента Дональда Трампа почати поставки летальних озброєнь Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: