Українська делегація на засіданні ПАРЄ говоритиме про затримання Сущенка - Геращенко

Українська делегація на засіданні ПАРЄ говоритиме про затримання Сущенка - Геращенко
Геращенко: Йдеться про живу людину, про українського журналіста
Фото РБК-Україна

Геращенко обурена, що до Сущенка в Росії не пускали українського консула

Українська делегація на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи підніме питання незаконного затримання у Москві журналіста Романа Сущенка. Про це повідомила журналістам заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає телеканал «112 Україна».

«Ми вважаємо, що це питання має бути одним з ключових на сесії ПАСЄ наступного тижня. Ми чекаємо відповідних заяв від пана Турбьорна Ягланда (генека Ради Європи, - ред.). Тут йдеться про живу людину, про українського журналіста», - сказала вона.

Геращенко обурена, що до Сущенка в Росії не пускали українського консула, а представники МЗС України дізналися про це лише від правозахисників. Вона також додала, що журналіст з часу затримання не контактував з родиною.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: