Українська влада не поспішає консультуватися з ЄС з приводу зміни формату АТО, який готується

Українська влада не поспішає консультуватися з ЄС з приводу зміни формату АТО, який готується
Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі

МІнгареллі підтвердив, що українські парламентарі в процесі підготовки законопроекту щодо зміни формату АТО не консультувалися з Європейським Союзом

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю «Главкому» прокоментував нещодавно розроблений законопроект,  в разі ухвалення якого АТО стане фактично регіональною війною, а також буде визначено, що території захоплені так званими «ЛНР» і «ДНР», є окупованими.

«Я чув про цей законопроект, але не бачив його. Тому не хотів би давати коментарі чи спекулювати на цю тему. Коли побачимо текст цього документу, тоді відреагуємо. З нашого боку ми завжди рекомендували використання інклюзивного підходу щодо людей, які мешкають з іншого боку лінії розмежування». – розповів дипломат.

МІнгареллі підтвердив, що українські парламентарі в процесі підготовки цього законопроекту не консультувалися з Європейським Союзом. 

«Наразі цей законопроект ще ніхто не бачив. У його розробників можливість проконсультуватися з ЄС є», - зазначив він. 

«Але нам сказали, що перед тим як буде здійснена презентація цього законопроекту, будуть проведені великі консультації з представниками міжнародної спільноти. Ми сподіваємося, що з нами проконсультуються», - додав Мінгареллі. 

Посол додав, що також чув заяви про те, що будуть проведені широкі консультації з усіма зацікавленими сторонами стосовно цього законопроекту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: