Українські нардепи написали до G20 про Умерова

Українські нардепи написали до G20 про Умерова
Фото з відкритих джерел

Лідерів G20 закликали вплинути на Росію щодо звільнення Ільмі Умерова та політв'язнів

Українські депутати закликали лідерів країн «Великої двадцятки» спонукати Росію до звільнення заступника глави Меджліса Ільмі Умерова та усіх інших українських політичних в'язнів у РФ та окупованому Криму.

Про це йдеться у відповідному листі, які підписали Андрій Парубій, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Андрій  Тетерук, Ганна Гопко, Ірина Луценко та інші, повідомляє «Українська правда». 

Як повідомив директор Департаменту політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, листа було доправлено до посольств в офісах лідерів G20.

Як відомо, 12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили про звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що Умерова будуть утримувати у психлікарні до 7 вересня.

На 13 вересня заплановане засідання підконтрольного Росії Верховного суду анексованого Криму за апеляційними скаргами захисту Умерова.

Кримський омбудсмен Людмила Лубіна відвідала Ільмі Умерова, якого насильно утримують у психіатричній клініці в Сімферополі, але не побачила в повному обсязі умови його утримання.

США та Велика Британія закликали РФ негайно звільнити Умерова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: