Український політв'язень Бекіров може оголосити голодування

Український політв'язень Бекіров може оголосити голодування

Адвокат заявив про критичний стан здоров'я свого підзахисного

Тяжкохворий український політв'язень Едем Бекіров готовий оголосити голодування, якщо його відправлять етапом з окупованого Сімферополя в Красноперекопськ через передачу справи з одного «суду» до іншого.

Про це повідомив адвокат політв’язня Іслям Веліляєв на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат також описав критичний стан здоров'я свого підзахисного.

«Зі слів Едем ага, рівень цукру в крові на даний момент знаходиться на позначці 12-16 ммоль. Після прийому їжі цукор піднімається до 20-22 ммоль. Тиск на рівні 160 на 100. Мучать часті головні болі. Протягом 10 днів не міг встати з нар через защемлення нерва і сильний біль у спині. Болить серце, мучить задишка і ядуха. Відчуття нестачі свіжого повітря. Щодня вводять ін'єкцію інсуліну і дають діабетичні препарати», — повідомив адвокат.

Через ці обставини Бекіров, за словами адвоката, «заявив про намір розпочати голодування в разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті до міста Красноперекопськ, оскільки він не витримає такого тривалого етапу».

«Знущання над нашим співвітчизником триває. Він доведений до відчаю», — підкреслив адвокат.

До слова, тяжкохворому Бекірову пропонують визнати провину в обмін на домашній арешт.

Раніше повідомлялося, що кримський політв'язень Бекіров перебуває у дуже тяжкому стані.

Зазначимо, Бекірова звинуватили у начебто незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ). Його затримали 12 грудня 2018 року. Потім підконтрольний РФ суд у Криму його арештував.

Раніше повідомлялося, що заарештований у Криму кримськотатарський активіст Едем Бекіров пройшов амбулаторну психолого-психіатричну експертизу.

Донька Бекірова заявила, що її батьку в лікарні надають протипоказані йому ліки. Вона повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що стан здоров’я політв’язня надкритичний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: