З Вінницею у серці. Яким регіонам Гройсман дає найбільше грошей на ремонт доріг (документ)

З Вінницею у серці. Яким регіонам Гройсман дає найбільше грошей на ремонт доріг (документ)
Головна фішка Гройсмана - ремонт доріг

Суттєве збільшення фінансування оновлення доріг у цьому році торкнулось кількох регіонів. Але лише Вінничина може похватились зростанням у 15 разів

Державне агентство автомобільних доріг України прозвітувало, що за січень-вересень цього року обсяги ремонту доріг зросли майже в чотири рази порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Про це повідомив виконувач обов’язків заступника «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на запит «Главкому».

За його даними, на початок жовтня було використано 11,2 млрд. грн на ремонт доріг проти 3,4 млрд .грн – у минулому році. Суттєво більше коштів у порівнянні з минулим роком одержали Одеська (1,4 млрд. грн проти 546 млн. грн) та Вінницька (527,6 млн. грн проти 35,2 млн. грн) області. Далі ідуть Закарпатська (389,3 проти 59,9 млн. грн), Київська (374 проти 47,8 млн. грн) та Донецька (218,2 проти 19,6 млн. грн) області.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

На кінець вересня на казначейських рахунках значна сума невикористаних коштів лежала у Служби автомобільних доріг Луганської області – 14 млн. грн, Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області – 12,7 млн. грн, Служби автомобільних доріг Запорізької області – 11,7 млн. грн.

Як повідомляв «Главком», на 1 серпня ямковістю залишалося уражено 6,4 млн кв. м українських доріг, які підрядні організації почали ремонтувати одразу після зими (з початку року облікувалося 12,5 млн кв. м ямковості).

Як відомо, в Україні 97% усіх автомобільних доріг мають високу зношеність та потребують капітального або поточного ремонтів. На відновлення доріг загального користування державного значення необхідно 600 млрд грн.

Читайте також: Як Гройсман перетворився на Брежнєва. Вражаючі фотоаналогії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: