Умеров: Коли мені зачитували вирок, секретар суду плакала

Умеров: Коли мені зачитували вирок, секретар суду плакала
Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

До багатьох, хто працює сьогодні в структурах окупаційної влади, в Умерова претензій немає

Звільнений з-під варти в Криму один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров зазначив у інтерв’ю «Главкому», що дуже важко провести межу «патріотизму/зради» між тими, хто досі залишається на посадах в окупаційній владі.

«Дуже важко провести цю лінію, — говорить Умеров. —  Для кожної людини вона індивідуальна. До багатьох, хто працює сьогодні в структурах влади, у мене по-людськи претензій немає. Коли мені зачитували вирок, секретар суду не зайняла місце біля судді, а стояла в дверях  і плакала».

Умеров згадує, що коли  волею долі у перші місяці окупації перебував уже у владі, «жодного разу, жодним рухом, жодним висловлюванням» не зрадив ні Україну, ні кримськотатарський народ. «Мені здавалося, що перебуваючи всередині, можна на щось впливати. Коли це почуття зникло, я склав повноваження», — пояснює Умеров.

Нагадаємо: 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова — два роки колонії-поселення.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). 

25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція БПП) Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених.

Повну версію інтрев'ю з Ільмі Умеровим читайте тут: Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: