Умеров закликав Україну не визнавати вибори до Держдуми Росії

Умеров закликав Україну не визнавати вибори до Держдуми Росії
Радіо Свобода

«Сам факт проведення виборів на окупованій території, невизнаній території, території, яка вважається іншою державою – це злочин. Україна повинна першою не визнати ці вибори не тільки в Криму, але і на території Росії» - Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров закликав владу України не визнавати результати виборів до Держдуми Росії, як в анексованому Криму, так і по всій Росії загалом.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «112.Україна».

«Ми не відстежуємо (хід виборів – ред.), тому що сам факт проведення виборів на окупованій території, невизнаній території, території, яка вважається іншою державою – це злочин. Україна повинна першою не визнати ці вибори не тільки в Криму, але і на території Росії, тому що вибори проходять за змішаною системою, є округи мажоритарні, а є списки, так звані пропорційні вибори», – сказав Умеров.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до жителів анексованого Криму повністю бойкотувати всі етапи організації проведення виборів до російської Держдуми.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що сьогоднішні вибори до Держдуми Росії в анексованому Криму незаконні. У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Росія вчергове грубо і зухвало порушує міжнародне право та закони України.

Минулого тижня Верховна Рада звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій з проханням утриматися від участі в спостереженні за ходом виборів до Держдуми Росії в Криму, а також закликала за будь-яких обставин не визнавати їхні результати. Низка країн вже засудили організовані Росією вибори на півострові.

У Кремлі заявили, що Росія ніяк не реагуватиме на можливу відмову парламентів іноземних держав визнати результати майбутніх виборів на території Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: