Ураган «Герварт» наробив шкоди у Європі: відео

Ураган «Герварт» наробив шкоди у Європі: відео
Наслідки урагану
Фото: @PlaygroundsBER

У Берліні через ураган було оголошено надзвичайний стан

У Чехії, Польщі та Німеччині не менше чотирьох чоловік загинули в результаті урагану «Герварт». Як повідомила чеська влада в неділю, 29 жовтня, повалені вітром дерева вбили чоловіка і жінку.

Польський водій потрапив у смертельну аварію, зіткнувшись на дорозі з колодою, ще одна людина також загинула через повалене дерево. У Німеччині 63-річний чоловік потонув під час штормового припливу в бухті на Північному морі.

Десятки поїздів у Чехії були скасовані, на півночі країни рівень води в річках піднявся до вкрай небезпечної позначки. Сотні тисяч квартир і будинків в Польщі і Чехії залишилися без електрики.

У Німеччині в якості запобіжного заходу було призупинено рух поїздів в семи федеральних землях, численні дороги перекриті через повалені дерева. У Верхній Баварії поліція тимчасово заборонила рух по автобану А8 на ділянці довжиною близько восьми кілометрів через загрозу падіння дерев. Всього постраждали не менше п'яти осіб, найбільш руйнівним «Герварт» став на півночі і сході країни.

У Берліні оголошено надзвичайний стан, пожежна служба попередила про небезпеку обвалення конструкцій і дерев. У порту Гамбурга штормовий приплив води призвів до затоплення вулиць, підземних гаражів, рівень Ельби в міському районі Санкт-Паулі на три метри перевищив середньостатистичний показник при розливі річки.

Через сильний вітер у Франкфурті літак компанії Lufthansa, що летів з Х'юстона, був змушений здійснити незаплановану посадку в Штутгарті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: