Уряд оприлюднив план заходів на День Конституції

Уряд оприлюднив план заходів на День Конституції

План передбачає проведення урочистих заходів за участю представників органів виконавчої влади, депутатів Верховної Ради, місцевого самоврядування та громадськості

Кабінет Міністрів затвердив план заходів святкування 22-ї річниці Конституції україни. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду.

План передбачає проведення урочистих заходів за участю представників органів виконавчої влади, депутатів Верховної Ради, місцевого самоврядування, громадськості 28 червня в Києві та інших населених пунктах.

Передбачено покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику у Києві, в інших населених пунктах - до пам'ятників і пам'ятних знаків, видатним діячам держави.

У військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді передбачено проведення інформаційних, просвітницьких, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз'яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону.

Передбачено проведення у Києві науково-практичної конференції з питань удосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні з участю Конституційної комісії, а також тематичних наукових конференцій та засідань за круглим столом в регіонах.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення закордонними дипустанов святкових заходів за участю українських громад за кордоном.

Міністерству внутрішніх справ і Національної поліції доручено забезпечити охорону громадського порядку та безпеки дорожнього руху в місцях проведення святкових заходів.

Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення разом з Національною громадською телерадіокомпанією (НОТУ) доручено сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації святкових заходів.

Зазначимо, що перша редакція Конституції була затверджена 28 червня 1996 року.

Читайте також матеріал: Голова КС Станіслав Шевчук: У нас хороша Конституція. Проблема у тому, що владна еліта не живе за нею

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: