Узбекистан вперше розкрив дані щодо своїх золотовалютних резервів

Узбекистан вперше розкрив дані щодо своїх золотовалютних резервів

Президент країни прийняв рішення оприлюднити низку економічних показників

Обсяг золотовалютних резервів Узбекистану складає $26 млрд, повідомив перший заступник голови Центробанку країни Тимур Ішметов.

«Золотовалютні резерви Узбекистану з початку осені збільшилися на $750 млн і на 1 листопада досягли $26 млрд», - сказав він.

Раніше інформація по золотовалютним резервам вважалася в республіці конфіденційною.
Як зазначив перший заступник голови Центробанку, нещодавно президентом країни було прийнято рішення, за яким низка економічних даних буде оприлюднена. «З 1 січня кожне відомство, включаючи Центробанк, будуть офіційно публікувати золотовалютні резерви, показники грошової маси і все економічні показники. І ось сьогодні ми перший раз офіційно оголошуємо суму золотовалютних резервів», - сказав він.

Ішметов зазначив, що в рамках підготовки до лібералізації валютної політики низка експертів задавався питанням, чи вистачить у країни резервів.

«Ми намагалися пояснити, що не збираємося витрачати накопичені за ці роки золотовалютні резерви, і оголосили, що курс буде формуватися виходячи з ринкових принципів. Позитивний результат - ми початковий період пройшли без вливання валютних ресурсів з боку держави, Центрального банку», - підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: