Уже влітку космічний туризм може стати реальним: деталі важливої події

Уже влітку космічний туризм може стати реальним: деталі важливої події
Одне місце в Космос продають на онлайновому аукціоні
Фото з відкритих джерел

New Shepard – це багаторазовий корабель для космічного туризму та наукових досліджень

Компанія американського бізнесмена та засновника інтернет-магазину Amazon Джеффа Безоса Blue Origin заявила, що вже 20 липня запустить екіпаж на борту своєї ракетно-капсульної системи New Shepard.

Як пише BBC, серед космонавтів, ймовірно, буде й персонал компанії, але одне місце є на онлайн-аукціоні. Наразі невідомо, чи буде сам Безос летіти 20 липня.

Польоти New Shepard суборбітальні, тобто призначені для перевезення пасажирів по прямій вгору-вниз, яка на короткий час перевищує 100 км над рівнем моря – так звану лінію Кармана, яка була визначена міжнародною угодою, як відправна точка в Космос.

«Лише 569 людей коли-небудь перетинали лінію Кармана. З нашим транспортним засобом New Shepard ми збираємося кардинально змінити ситуацію», – сказала директорка з продажу Blue Origin Аріан Корнелл.

New Shepard – це багаторазовий корабель для космічного туризму та наукових досліджень.

Конструктивно це пілотована капсула, яка стартує вертикально за допомогою одноступінчастої багаторазової ракети-носія. Капсула вміщує шість осіб та має систему аварійного порятунку. Після досягнення висоти в 40 кілометрів капсула відділяється від ракети і продовжує політ до висоти 100 кілометрів. Приземлення здійснюється за допомогою парашутної системи.

Під час запуску бустерна установка підійме герметичне пасажирське судно на висоту приблизно 76 км. На вершині підйому пасажири відчують три хвилини невагомості. Вони також зможуть побачити Космос і вигнутий горизонт Землі.

Нагадаємо, бізнесмен Ілон Маск восени запустить один зі своїх кораблів SpaceX Dragonship з повністю цивільним екіпажем на борту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: