В Італії перенесли обрання запобіжного заходу нацгвардійцю Марківу

В Італії перенесли обрання запобіжного заходу нацгвардійцю Марківу

Віталій Марків для проекту «Якби не війна» 

Італійському адвокату дали добу на вивчення матеріалів справи щодо Марківа

Італійський суд переніс на середу обрання запобіжного заходу для українця Віталія Марківа, затриманого в Болоньї 1 липня, повідомляє  Українська служба ВВС.

«Суд перенесено на даному етапі на добу, в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом, який буде представляти Віталія», - цю інформацію виданню повідомили у Батальйоні імені генерала Кульчицького, де служить чоловік, з посиланням на його друзів у Італії.

Раніше повідомлялося, що 4 липня суд в Італії має обрати запобіжний захід для українця Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фотографа на Донбасі.

Боєць Національної гвардії, який приїхав у відпустку до матері, був заарештований на шість днів, і сьогодні має відбутися перше судове засідання у його справі.

Місцеві слідчі підозрюють, що Марків причетний до загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. 2014-го під Слов'янськом вони потрапили під обстріл. В Україні Генеральна прокуратура та Національна гвардія переконують, що стріляли бойовики, а українські підрозділи до загибелі фотографа не причетні.

«Батальйон імені Кульчицького (де служить Марків) не мав на своєму озброєнні мінометів. Я можу підтвердити це документально. Тому саме він і бійці батальйону ніяк не могли заподіяти шкоду або вбити громадян Італії та Росії», - переконує нардеп, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Раніше стало відомо, що затриманий в Італії український військовий Марків має подвійне громадянство.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: