В Ізраїлі загасили пожежі – за підозрою в підпалах затримали 35 людей

В Ізраїлі загасили пожежі – за підозрою в підпалах затримали 35 людей
Пожежі в Ізраїлі

Збитки Ізраїлю від пожеж становлять 120 млн євро

В Ізраїлі з початку виникнення сильних пожеж по всій країні затримано 35 осіб, запідозрених в умисних підпалах.

Більшість з них - жителі Палестинської автономії, повідомляє DW із посиланням на ізраїльське радіо.

«Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілад Ердал, заявивши про нову форму терору, висловився за те, щоб зруйнувати будинки паліїв», - йдеться в повідомленні.

Представники ізраїльських арабів, які становлять 17,5 відсотка населення країни, відкидають звинувачення, вказуючи, що домівки арабів постраждали від вогню так само, як і будинки євреїв.

Вранці 27 листопада протипожежна служба Ізраїлю повідомила, що всі пожежі погашені. У найбільш постраждалому портовому місті Хайфі пошкоджені близько 1800 квартир, більше 500 стали непридатними для проживання. Тільки приватним особам завдано збитків на 500 млн шекелів (близько 120 млн євро). За п'ять днів постраждали більше 120 людей. Поширенню вогню сприяли тривала посуха і сильні вітри.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху напередодні подякував у телефонній розмові главі палестинської адміністрації Махмуду Аббасу за допомогу, надану при гасінні пожеж. В Ізраїль було направлено 40 палестинських пожежних і 8 пожежних машин.

У боротьбі з пожежами був задіяний найбільший пожежний літак в світі - американський супертанкер Evergreen-747. Літаки для гасіння надали також Україна, Туреччина, Греція, Франція та інші країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: