В ЄС закликають Раду ухвалити медичну реформу

В ЄС закликають Раду ухвалити медичну реформу

Реформи більше не повинні відкладатися, заявили в представництві ЄС в Україні

Представництво Європейського союзу в Україні закликає Верховну Раду підтримати законопроекти №6327 і №6604стосовно медичної реформи, заплановані до розгляду на наступний тиждень. Про це йдеться в заяві представництва на сторінці в Facebook.

«Прийняття цих законів має важливе значення. Це дозволить активізувати зміни в системі, зробити належну систему охорони здоров'я доступною для всіх громадян, одночасно підвищуючи її прозорість та ефективність», - зазначають у представництві ЄС.

У посольстві нагадують, що показники здоров'я в Україні, такі як середня тривалість життя, залишаються одними з найгірших в Європі, в той же час витрати є порівняно високими.

«Реформи, передбачені урядом, будуть переорієнтовувати фінансову підтримку на надання послуг, а не фінансувати надмірно пропорційну та частково застарілу інфраструктуру», - переконані в представництві ЄС.

«Ми закликаємо всіх депутатів голосувати за ці два ключові законопроекти у формі, запропонованій урядом, на пленарному засіданні Верховної Ради наступного тижня. Реформи більше не повинні відкладатися», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що наступного пленарного тижня парламент розгляне медичну реформу. 

Як відомо, 3 жовтня парламент ухвалив закон про судову реформу. Того ж дня Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614).

Дивіться матеріал: Стало відомо, скільки грошей викинув уряд на піар пенсійної реформи Гройсмана (документ)

Читайте також статтю: «Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: