У Кабміні запевняють, що грошей на субсидії вистачить всім

У Кабміні запевняють, що грошей на субсидії вистачить всім

Минулого опалювального сезону субсидії отримували 5,4 мільйона сімей. Після встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ ця цифра, за підрахунками експертів, складе близько 8 мільйонів.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтервю «Главкому» заявив, що грошей на субсидії українцям вистачить. За прогнозами уряду, кількість родин, які отримуватимуть субсидії, зросте до 7,5-8 мільйонів.

«Ми чітко розділяємо дві категорії сімей. Перша – ті, які вже отримали субсидії, оці 5,4 мільйона. Починаючи з 1 травня їм буде зроблено перерахунок в автоматичному режимі. Їм вже не потрібно знову йти до управлінь соцзахисту, писати заяви, подавати довідки, стояти в чергах. Це величезний крок вперед у реформуванні системи соціального захисту населення. Тому ми не матимемо величезного навантаження на органи місцевої влади, як це було торік. Залишається приблизно 2-2,5 мільйони родин, які ми чекаємо для оформлення допомоги», - розповів Розенко.

Він зазначив, що на ці заходи у бюджеті було заплановано 35 мільярдів. Та згідно з останніми рішеннями уряду, до Верховної Ради вже внесено зміни до державного бюджету, де додано ще 5,3 мільярда.

«Тобто цього року на субсидії буде виділено понад 40 мільярдів гривень, - запевнив урядовець. - За нашими розрахунками, цього ресурсу достатньо, щоб покрити потреби на 2016 рік. Але якщо нам чогось не буде вистачати, ми одразу знайдемо ресурс, щоб додати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: