В Міноборони готуються до можливого вторгнення Росії, незважаючи на оптимістичні заяви ОБСЄ

В Міноборони готуються до можливого вторгнення Росії, незважаючи на оптимістичні заяви ОБСЄ
Фото korrespondent.net

У Генштабі кажуть, що продовжують проводити навчання та планування

Першого вересня було максимальне дотримання режиму тиші, однак нині мають місце і провокаційні дії, обстріли з боку бойовиків. Про це в коментарі «Главкому» сказав начальник Управління преси та інформації Міноборони Богдан Сеник.

«Вони не такі масштабні, як раніше, але вони є», - додав він.

«У Генштабі опрацьовуються різні шляхи адекватного реагування на зміни обстановки. Проведено масштабні навчання, зараз тривають навчання резервістів. Все робиться для того, щоб у разі повномасштабної агресії дати гідну відповідь», - зазначив спікер відомства.

Сеник також запевнив, що Збройні сили чітко дотримуються режиму тиші і тільки в разі небезпеки для життя і здоров’я надають відповідь.

Як раніше повідомлялось, заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що в зоні АТО за останній тиждень склалися умови для реального припинення вогню. «Зараз існує можливість нарешті покласти край конфлікту. Вперше за тривалий час у мене дуже тверда надія, що це реально», - заявив Хуг.

Нагадаємо, «режим тиші» було встановлено на Донбасі з 00:00 1 вересня. Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що з півночі в зоні АТО не було жодного обстрілу. Президент України Петро Порошенко підтвердив, що вдень «режим тиші» на Донбасі дотримувався. Водночас ближче до  вечора незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: