В Мінсоцполітики накопичились сотні скарг від переселенців

В Мінсоцполітики накопичились сотні скарг від переселенців

Раніше для того, щоб отримати пенсію (або соцвиплати) вимушені переселенці мали оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та раз на певний період часу – в якості підтвердження перебування саме на підконтрольній Україні території – ставити на її зворотному боці штамп в Державній міграційній службі (ДМС)

«Ситуація змінюється щодня. Але, якщо брати в масштабах держави, то кількість цих людей невелика», - зазначив в розмові з «Главкомом» голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, одночасно визнаючи наявність такої проблеми.

Проте ситуація, що не є критичною в рамках загальнодержавного рівня, може бути надкритичною для конкретної особи, яка протягом кількох місяців не отримує пенсію.

«У мене також немає точних даних, але мені дзвонять люди з усієї країни, - розповідає «Главкому» позаштатний радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб Олександра Магурова. – За чотири місяці лише особисто до мене надійшло близько 300 таких звернень. Загалом, таких випадків набагато більше. За нашими даними, затримки через це (колізію в законодавстві, - «Главком») навіть по Києву сягають 3-4 місяців. Така ж ситуація і в інших регіонах. І питання швидкості врегулювання цієї проблеми є надзвичайно важливим, бо телефонують люди, в яких немає іншого, окрім цих виплат, джерела фінансування. Переселенці ж не можуть прогодуватися тим, що виростили в себе на городі».

Більше читайте в матеріалі «Главкома»: Пенсія не за горами. Як чиновники знущаються над переселенцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: