В МЗС розказали про складності введення візового режиму з Росією

В МЗС розказали про складності введення візового режиму з Росією
Паспорти України та Росії

Відомство абсолютно підтримує введення візового режиму с Російською Федерацією

Міністерство закордонних справ цілком підтримує введення візового режиму с Російською Федерацією, проте передбачає ряд складностей, які можуть виникнути у зв’язку з прийняттям такого рішення. Про них розповіла прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«Ми абсолютно підтримуємо введення візового режиму с Російською Федерацією, з країною-агресором. Разом з тим, виходимо з того що, потрібно виважено підходити до нашої стратегії з розумінням трьох факторів. Перш за все, це кількість громадян, наших українців, які перебувають у Росії, це від трьох до чотирьох мільйонів громадян. Зараз Росія ввела досить спрощену процедуру набуття громадянства: за три місяці, знаючи російську мову, там дуже прискорена процедура. Фактично ми можемо втратити велику кількість наших громадян. Друге – це питання Криму. Як буде [проходити] в’їзд в окупований Крим з материкової частини і навпаки, якщо, наприклад, Росія введе дзеркальні дії, введе візовий режим. І третє – це неконтрольована ділянка українсько-російського кордону. Але в цілому ми підтримуємо. Ми вважаємо, що віз буде замало для контролю на кордоні, це тільки один з елементів. Можливо в майбутньому, в більш широкій перспективі це, можливо, введення в’їзду виключно по біометричним паспортам, з візами, з реєстрацією в міграційних службах, як це є в тій же Російській Федерації», - сказала вона в ефірі каналу 112 Україна.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що наступного пленарного тижня на розгляд парламенту буде поставлено постанову про звернення до Міністерства закордонних справ України про введення візового режиму з Росією.

Як повідомлялося, 1 червня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступив за «якнайшвидше» запровадження візового режиму з Росією. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: