В НАЗК назвали нардепів, які не подали е-декларації

В НАЗК назвали нардепів, які не подали е-декларації

Троє парламентарів не заповнили декларації, ще дев'ять - несвоєчасно їх подали

На сьогодні три народних депутати не подали е-декларації до Єдиного державного реєстру. Про це Facebook повідомив член Національного агентства з питань протидії корупції Руслан Радецький.

Радецький зазначив, що досі е-декларації не подали Марія Матіос («Блок Петра Порошенко»), Олександр Онищенко («Воля народу») та позафракційний Сергій Клюєв. Крім того, ще дев'ять народних депутатів, серед яких Юрій-Богдан Шухевич (Радикальна партія Ляшка), несвоєчасно подали декларації. «За попередніми результатами аналізу проходження першого етапу декларування та діяльності НАЗК в цей період роботи виявлено ряд проблем, які потребують вирішення шляхом внесення відповідних змін у законодавство», - додав Радецький.

Згідно із законом, після подання електронної декларації декларанти можуть протягом 7 днів внести в неї зміни, подавши виправлену. При цьому виправлену декларацію можна подати тільки один раз. Декларанти ,які не встигли подати декларації у зазначений строк, мали шанс зробити це впродовж тижня.

Як повідомлялось, депутат Верховної Ради Сергій Мельничук (група «Воля народу») просить Національне агентство з питань запобігання корупції надати йому можливість виправити вказаний в електронній декларації про доходи за 2015 рік розмір готівкових коштів з 1 трильйона гривень на 10 млн гривень.  Колишній комбат «Айдару», народний депутат Сергій Мельничук оприлюднив свою декларацію про доходи та наявність майна за 2015 рік, у якій вказав трильйон гривень готівкою. У «Волі народу» заявили, що 1 трлн грн Мельничука – це невдалий жарт.

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, якщо народний депутат Сергій Мельничук не внесе зміни в свою декларацію про наявність 1 трильйона гривень, ГПУ відкриє кримінальну справу про несплату податків в особливо великих розмірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: