В Опитному на лінії фронту бідкаються, що Ахметов зменшив гуманітарну допомогу

В Опитному на лінії фронту бідкаються, що Ахметов зменшив гуманітарну допомогу
Зруйновані будинки в Опитному

Волонтер Родіон Лебедєв скаржиться, що гуманітарні організації працюють скрізь, а в Опитному і Пісках із цим проблеми

Селище Опитне Ясинуватського району на Донеччині, що знаходиться на лінії розмежування, отримує гуманітарну допомогу лише від Ріната Ахметова і Міжнародного комітету Червоного Хреста, та й ця допомога зменшується. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів депутат селищної ради (нині не діє) Опитного, волонтер гуманітарної місії «Проліска» Родіон Лебедєв.

За його словами, зруйновані в селищі будинки не ремонтуються. «За три роки лише Міжнародний комітет Червоного Хреста надав нам брезент і плівку для вікон. Вже рік ми намагаємося добитися того, щоби для зруйнованого житла хоч дошки дали, аби брезент до чогось кріпити», - сказав Лебедєв.

Він зазначив, що від селища міського типу Верхньоторецьке до селища Невельське усюди працюють гуманітарні організації. Людям видають акти, всі фіксують руйнування.

«А от Опитне і Піски – це два селища, у яких проблеми, - бідкається волонтер. - Від кого до нас приходить допомога, так це від Ріната Ахметова і Міжнародного комітету Червоного Хреста. В основному, дають продукти харчування. Минулого року ще надавали нам по шість літрів бензину і також по одному-два талона на газ на родину. Але ці програми уже згорнули, мабуть вважають, що забагато».

За його словами, волонтерська допомога зменшується. «Мабуть, люди втомилися в Україні, все сходить нанівець», - вважає Лебедєв.

Як відомо, три роки мешканці селища Опитне не мають доступу до елементарних послуг – електро- і газопостачання, медичної допомоги і торгових закладів. Населений пункт межує із сумнозвісним Донецьким аеропортом, з початку збройної агресії Росії він потрапив до епіцентру воєнних дій на Донбасі. У селищі залишаються проживати 42 мешканці, решта 700 евакуювались.

Зважаючи на близькість до окупованих територій, до Опитного час від часу «прилітає».

 Селище, де-юре підпорядковане створеній після початку війни Ясинуватській військово-цивільній адміністрації, внесене розпорядженням Кабміну до переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади не здійснюють свої повноваження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: