В Росії пропонують скоротити витрати на президентський похорон

В Росії пропонують скоротити витрати на президентський похорон
У березні цього року Міноборони пропонувало витрачати на похорон перших осіб держави до 1,18 мільйона рублів
Фото metronews.ru

Міноборони РФ запропонувало скоротити вартість похорону глави держави на 40%

Міністерство оборони запропонувало скоротити розмір витрат, які виділяться на похорон президентів, прем'єрів і міністрів. Так, наприклад, відомство запропонувало скоротити вартість похорону глави держави на 40%, пише «Газета.Ру».

У законопроекті Міноборони на поховання президентів СРСР і Росії пропонується виділити з бюджету до 706 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На урни для поховання в землю пропонується виділяти до 653 тисяч рублів, а на урни для поховання в нішу колумбарію - до 592 тисяч рублів. У березні цього року Міноборони пропонувало витрачати на похорон перших осіб держави до 1,18 мільйона рублів.

На надгробні споруди для президентів Міноборони запропонувало витрачати до 3927 мільйона рублів. Сума зменшилася всього на тисячу рублів у порівнянні з пропозицією відомства півроку тому.

На поховання труни з тілом прем'єра або міністрів Міноборони пропонує виділити з бюджету до 483 тисяч рублів. На поховання в землю урн з прахом міністерство запропонувало виділити до 429 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на розташування урн в ніші колумбарію - до 369 тисяч рублів. Для співробітників органів внутрішніх справ, МНС, ФСВП і військовослужбовців ці суми становлять 436 тисячі рублів, 382 рублів і тисячі тридцять 322 тисячі рублів відповідно.

Представник Міноборони розповів, що відомство вважає за доцільне закладати на поховання саме ці суми, враховуючи темп заповнення Федерального меморіального кладовища. З 2013 року там було поховано 26 чоловік. Там поховали конструктора Михайла Калашникова, міністра оборони Росії Ігоря Родіонова, генерала армії Віктора Прудникова та інших.

Як повідомлялось, російський уряд гарячково намагається знайти кошти, щоб залатати дірки в державному бюджеті. Країна перебуває в глибокій рецесії. Численні проекти виникають у Раді міністрів країни, і при цьому багато планів щодо стягнення податків зачіпають саме людей з низькими доходами. Що особливо дивно – з'явилася пропозиція, сенс якої – змусити більше платити безробітних.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: