В СБУ розповіли, як Яценюк став «чеченським терористом»

В СБУ розповіли, як Яценюк став «чеченським терористом»
Юрій Тандіт

У «справі Яценюка» є імена братів Тягнибоків, Дмитра Яроша і інших українців, зазначив Тандіт

Помічник голови СБУ Юрій Тандіт розповів, як у Росії з’явилася «справа Яценюка»: голова Слідчого комітету РФ вирішив зробити подарунок і сказав відверту дурню про українського прем’єр-міністра. За неї у Росії зачепились і стали вибудовувати справу.

Про це заявив Тандіт коментуючи справу щодо «участі» Яценюка в Чеченській війні на боці тамтешніх повстанців.

Крім Яценюка в цій справі, за словами парламентаря СБУ, є імена братів Тягнибоків, Дмитра Яроша, інших громадян України, які обвинувачені в злочинах, які вони не скоювали.

«Коли їхав Карпюк – у Росії тамтешні спецслужби насправді чекали на Дмитра Яроша, на якого була готова справа. Але Карпюка в ній не було. Але щойно він перетнув кордон з Росією – зразу в справі з’явилося його прізвище», – прокоментував Тандіт.

Карпюка, як нагадав помічник голови СБУ, затримали за дурною підозрою – нібито він незаконно вийшов з автомобіля, хоча насправді Микола просто переходив кордон.

Представник Центру сприяння та звільнення полонених і заручників при СБУ назвав імена десяти найвідоміших українських бранців Кремля: Виговський Валентин, Карпюк Микола, Клих Станіслав, Кольченко Олександр, Костенко Олександр, Литвинов Сергій, Руднєв Сергій, Сенцов Олег, Сущенко Роман та Чорний Олексій.

Тандіт зізнався, що з самого початку СБУ вела справи цих десяти бранців Кремля.

«Хоча зараз МЗС проводить велику справу і уточнює списки – бачимо, що у них є десятки і десятки інших наших співгромадян. Завтра у Мінську будуть переговори зокрема і про це. А ще минулого літа ми оголосили головну претензію і ОРДЛО – некоректні списки заручників», – нагадав представник української спецслужби.

За офіційними даними зараз в ОРДЛО є 129 осіб. Окрім того є 408 зниклих безвісти. Серед них, як сподіваються в СБУ, дехто буде живий і наразі перебуває на території Росії.

Тандіт заявив також про те, що Мінські переговори для України – це не теорія, а конкретні справи.

«Мінські переговори стосуються кожного українця. Бо завдяки тому, що ми в цьому процесі і тримаємо своє слово, – санкції проти Росії не знімають. Хоча й багато хто втомився від цих розмов», – зауважив пан Тандіт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: